VyöhyketerapiaJalkavyöhyketerapia

Vyöhyketerapiaa on hoitomuotona käytetty tuhansia vuosia eri kulttuureissa; Egyptissä, Kiinassa, Intiassa, Amerikan Intiaanit ovat myös hyödyntäneet vyöhyketerapiaa.

Suomessa ja muissa pohjoismaissa refleksologian isänä pidetään Karl-Axel Lindiä, joka on 1970-luvusta lähtien kouluttanut refleksologeja ja muokannut hoitoa edelleen.

Vyöhyketerapian tarkoituksena on aktivoida kehon omia parantavia voimia. Sen avulla voidaan lievittää ja poistaa kehossa olevia jännitystiloja ja tukoksia, jotka voivat aiheuttaa toiminta häiriöitä kehossa.

Hoidossa käytetään hyväksi keholla sijaitsevia vyöhykkeitä. Käytetyin vyöhykejärjestelmä on jalkaterän järjestelmä, keholta löytyy myös monia vastaavia heijastejärjestelmiä, esim. kädestä ja korvasta.

Hoidossa stimuloidaan eri vyöhykkeiden kautta kehon osia, jonka vaikutuksesta paranemisprosessi käynnistyy. Hoidon vaikutuksia voi olla esim. verenkierron, aineenvaihdunnan vahvistuminen. Vyöhyketerapia mahdollistaa sairaan kehonosan käsittelyn, ilman että kyseiseen kehon osaan tarvitsee koskea.

Vyöhyketerapiasta eli refleksologiasta voi saada apua seuraaviin ongelmiin:
  • Jännitys, stressi, unettomuus, epämääräinen ahdistus
  • Päänsärky, migreeni
  • Vatsavaivat, suolisto-ongelmat
  • Kihti, reuma, erilaiset nivel-ja lihaskivut, kasvukivut, niska-ja hartiaseudun vaivat, selkävaivat, rasitusvammat jne.
  • Kuukautiskivut ja -häiriöt, kilpirauhasen toimintahäiriöt, hormonihäiriöt, joissain tapauksissa myöskin lapsettomuusongelmat
Vyöhyketerapia on monipuolinen hoitomuoto, joka sopii kaikenikäisille, niin naisille kuin miehille sekä lapsille.

Ammattitaitoisen terapeutin antama hoito on turvallista.
Pitää tietenkin muistaa, että jokainen ihminen on yksilö, joten hoitojen vaikutuksetkin voivat olla eri asteisia, mutta koskaan hoito ei ole turhaa, vaan se on myös erittäin rentouttavaa. Hoitoja voi ottaa ehkäisemään stressiä, uupumusta, stressistä tai ahdistavasta elämäntilanteesta johtuvaa jännitystä jne...

Vyöhyketerapia on siitä hieno hoitomuoto, ettei tarvitse välttämättä olla mitään varsinaista vaivaa, vaan hoito sopii myöskin käytettäväksi rentouttavana ja hemmottelevana hoitona. Jalkapohjien käsittelyn voi tehdä myös lempeämmin, ilman vyöhykepuikkoja.

Korvavyöhykkeiden ja käsissä olevien vyöhykkeiden käsittely on hyvä lisä jalkavyöhyketerapiassa ja tekee hoidoista kokonaisvaltaisemman.

Jos sinulla on sairauksia, mihin olet saanut lääkkeet, on hyvä muistaa haastattelu tilanteessa kertoa kaikki sairaudet ja lääkitykset, se auttaa minua sinun hoitosuunnitelman teossa. 
Lääkärin määräämiin lääkityksiin en puutu, vaan ne hoidetaan edelleen hoitavan lääkärin kanssa.

Luontaishoidot ovat hyviä ennaltaehkäisyyn sekä tukihoidoiksi lääketieteen rinnalla.

Luontaishoidoilla on hyvin rentouttava vaikutus sekä kehoon, että mieleen.

Vauvojen koliikkihoidosta voit lukea täältä....http://ruusukristalli.blogspot.fi/2013/04/koliikkihoidot.html

Vyöhyketerapia opiskelut aloitin Medika Novassa v. 2006 ja olen kouluttautunut jalkavyöhyketerapeutiksi sekä lisäksi olen käynyt 2, 3, 4 tason kurssit. Koliikkivauvan refleksologinen hoitokurssi v. 2007. 

Lisäksi yksityisopetusta kollegaltani, eri vyöhykejärjestelmistä ja niiden hoitamisesta 2014-2015.

Loistavana esimerkkinä viimeaikaisista hoitotuloksista on epäsäännöllisen kuukautiskierron korjaantuminen ja ovulaation vahvistaminen asiakkaan raskautumista varten.

Lähtökohta oli erittäin pitkä kierron väli ja ovulaation heikkous, tai puuttuminen.

Kierto oli jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen lyhyempi kuin aikaisemmin, ja hoitojen jälkeen kierto on normaali ja säännöllinen. Myöskin selkeät ovulaatiot ovat nyt havaittavissa vyöhyketerapian jälkeen.

Toinen hyvä esimerkki on asiakkaan ongelmallisen vatsantoiminnan paraneminen, ummetus voi joskus olla todella hankala ja kivuliaskin.
Myöskin niska-ja selkävaivoja on saatu helpotettua säännöllisillä vyöhyketerapiahoidoilla.
 
Tekstiä muokattu 8.6.2015

 Muistutan myös, että kaikki vakavat sairaudet vaativat ensisijaisesti lääkärin määräämiä hoitoja, erilaiset luontaishoidot ovat hyviä lääketieteen tukihoitoja ja rentouttavia stressiä rauhoittavia hoitoja.
Copyright Ruusukristalli Tmi 2012