13 kesäkuuta, 2014

Kokemuksia vauvojen koliikin hoidoista vauva hieronnalla ja vauvojen vyöhyketerapialla

Hoitokokemuksia vauvojen koliikin hoidosta

Olen tehnyt jalkavyöhyketerapiaa vuodesta 2007 ja kävin silloin myös koliikki vauvojen vyöhyketerapia-ja vauvahieronta kurssit.

Koliikkivauvoja on alkanut tulla hoitooni vuodesta 2013 entistä enemmän.
Kevät tuntuu olevan koliikki vauvojen buumi aikaa… ;)
Muutama pienokainen on tullut hoidettua ja hoitojen aikana yhden kohdalla heräsi epäilys refluksitaudista ja toisen kohdalla maitoallergiasta. 
Äidit käyttivät pienokaisiaan lääkärissä ja molemmat saivat diagnoosin.
Kuitenkin vyöhyketerapia lievitti molempien vauvojen oireita, mutta ei poistanut luonnollisesti koliikkia, koska syyt olivat selkeästi refluksitaudista ja allergiasta  johtuvia.
Loput pienokaiset saivat apua koliikkivaivoihin 1-3 hoitokerran jälkeen. 
Yhden pienokaisen vanhemmat lopettivat hoidon kesken 1. hoitokerran jälkeen, kun he pelästyivät vauvan hoitoreaktioita. Tämä poika oli niin herkkä, että hoito voimisti koliikkioireita hoidosta seuraavan vuorokauden aikana.  Pojan äiti ilmoitti, että lopettavat hoidot, kun oireet olivat pahentuneet.
Hoitojen peruminen hoitoreaktiosta johtuen, on tietenkin vauvan kannalta ikävä juttu, koska jo toisen hoitokerran jälkeen oireet olisivat luultavasti lieventyneet jo huomattavasti. Hoitoreaktio on sinänsä vaaratonta, ja normaalia etenkin jos vauva vastaa saamaansa hoitoon hyvin, mutta tietenkin ikävää vauvan kannalta, jos koliikki voimistuu muutamaksi tunniksi tai yhdeksi vuorokaudeksi.
Ja on muistettava, että kaikille ei edes tule hoitoreaktiota, joten niitä on turha pelätä tai pelästyä. Toinen poikavauva kävi hoidoissa 2 kertaa ja koliikki loppui kuin seinään toisen hoidon jälkeen. Sain kiitollisilta vanhemmilta viestin, että he ovat ensimmäistä kertaa sukuloimassa kun vauva ei enää itke koko aikaa ja muutenkin päivä ja yö rytmi on löytynyt….
Tällä hetkellä minulla on hoidettavana ihana aurinkoinen pienokainen, tämä tyttö on kyllä sulattanut tädin sydämen ihan täysin.  Tyttö on kuin kotonaan hoitopöydällä ja ottaa iloisesti hymyillen hoidot vastaan, vasta siinä vaiheessa, kun päästään suoliston heijaste alueille, niin tyttösen otsa vähän kurtistuu, ja pieni itku pääsee ilmoille.
Lapsukainen on reagoinut hoitoon erittäin hyvin, ja jo ensimmäisen hoidon jälkeen, oli ollut pari koliikki-itkutonta vuorokautta, normaalit nälkä ja väsy itkut olivat kyllä tulleet normaalisti.
Koliikin lisäksi vauvoilla on ollut yllättävän paljon ummetusta. Myös ummetuksen hoitoon vauvojen vyöhyketerapiasta on erittäin paljon apua.
Viimeksi hoidin pientä ummetuspotilasta jonka vatsa toimi vain joka toinen päivä...ja vauva oli sen vuoksi kivulias ja levoton, hoidon alusta puolen tunnin kuluttua tuli ensimmäinen kunnon paukku ja sen jälkeen pikku kakka....äiti vaihtoi puhtaan vaipan ja vauvan hoitoa ehdittiin jatkaa n. 5 min. kun tuli kunnon töräyksellä varustettu lasti....ei voisi kuvitella että tästä tapahtumasta nousisi riemu... ;D mutta kyllä täti ainakin oli todella iloinen.....Joskus vauva vastaa saamaansa hoitoon todella nopeasti!Kirjoituksistani voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. Sinä itse olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Lue kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota aina omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.


Copyright Marja Peltonen Ruusukristalli Tmi 2014, tekstieni ja kuvieni kopiointi ilman lupaani on kielletty.