28 huhtikuuta, 2014

Henkinen ja fyysinen stressi


Stressi

Psyykkinen stressi samoin kuin fyysinen ylikuormitus ovat monien sairauksien takana ja laukaisevana tekijänä.

Stressin oireet:
- Väsymys, uupumus
- fyysisiä oireita kuten päänsärky, migreeni
- vatsavaivoja, ihottumaa
- huimausta
- niska- hartiakipuja
- käsien puutumista
- keskittymiskyky heikentynyt
- univaikeuksia
- mielialamuutokset; ärtyinen, ahdistunut, huolestunut, jännittynyt


Rentoutuminen auttaa:

Rentouttavista luontaishoidoista on apua rauhoittumiseen, pysähtymiseen, levollisuuden löytämiseen. Jokainen voi oppia rentoutumaan, joskin se taito jää usein käyttämättä kiireisessä ja stressaavassa elämässä. 

Rentoutumisella on lukematon määrä positiivisia vaikutuksia. Rentoutuminen auttaa stressin aiheuttamiin vaivoihin ja vaikuttaa myös ennaltaehkäisevästi.

Päivittäinen rentoutuminen auttaa stressiin. Muutaman minuutin lepo sohvalla, kotieläimen silittely, rauhallinen pallea hengittely, hyvä komedia, joka saa sinut nauramaan ääneen....

Rentouttavat luontaishoidot; energiahoito on erittäin rentouttava, myös hieronta auttaa lihasperäisiin jännityksiin ja samalla myös mieli rentoutuu, energiahieronta on yhdistelmä energiahoidosta ja hieronnasta, Intialainen päähieronta rentouttaa mukavasti. Meditaation ja rentoutusohjauksen kautta oppii itse rentouttamaan kehon ja mielensä.

Liikkuminen luonnossa ym. itselle mieluisa tekeminen rentouttaa, mutta tärkeintä on pysähtyä, hiljentyä ja sallia itselleen hetki levätä ja vain olla tekemättä mitään.

Rentoutumisen fysiologisia vaikutuksia ovat :
- lihasjännityksen laukeaminen
- hengityksen tasaantuminen
- pulssin rauhoittuminen
- verenpaine lasku
- verenkierron paraneminen
- päänsäryn ja migreenin helpottuminen
- unenlaadun paraneminen
- aineenvaihdunnan tasapainottuminen
- lisää luovuutta ja elämän voimaa ja iloaKirjoituksistani voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. Sinä itse olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Lue kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota aina omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.


Copyright Marja Peltonen Ruusukristalli Tmi 2014, tekstieni ja kuvieni kopiointi ilman lupaani on kielletty.