02 marraskuuta, 2014

Unettomuus ja nukahtamisvaikeudet

Lehdissä on paljon kirjoitettu viime aikoina univajeen seurauksista.

Univaje kannattaa todella ottaa vakavasti ja yrittää tehdä asialle jotain.

Univajeen vaikutukset ja seuraukset

Univaje

- lihottaa 
- heikentää vastususkykyä
- sokerinsietokyky pienenee, mikä aiheuttaa ylipainoa
- voi olla diabeteksen riskitekijä
- lisää tapaturma-alttiutta
- heikentää suorituskykyä
- heikentää muistia, tarkkaavaisuutta, keskittymistä ja päättelykykyä
- ärtyneisyys kasvaa
- kipukynnys alenee
- normaaliin unirytmiin pääseminen vaikeutuu

Ensimmäisenä kannattaa kokeilla simppeleitä kotikonsteja, mutta jos nekään eivät auta, niin seuraavaksi suosittelisin rentouttavia stressiä ja väsymystä poistavia luontaishoitoja. 

Kotikonstit unen saantiin
Itse olen testannut magnesiumin sekä villasukkien yhteisvaikutusta ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Uni tulee nopeasti, magnesium rentouttaa lihakset ja villasukat lämmittää jalat niin että on miellyttävä olla eikä palele.

Magnesium tabletit kannattaa ottaa iltaisin ennen nukkumaan menoa.

Säännöllinen nukkumaan menoaika on myös erittäin tärkeä.

Myöskin voi kokeilla luontaistuotekaupasta tai apteekista saatavia luonnonmukaisia valmisteita, joita suositellaan nukahtamisen helpottamiseen.

Sulje TV, puhelimet ja tietokoneet hyvissä ajoin ennen mukkumaanmenoa, älä pidä sähkölaitteita makuuhuoneessa....

Rentouttavat ja stressiä poistavat luontaishoidot

Vyöhyketerapia auttaa nukahtamisvaikeuksiin lempeällä tavalla, heijasteiden kautta voidaan rentouttaa kehoa ja mieltä ja edesauttaa unen saantia lempeästi.

Energiahieronta on erittäin rentouttava, stressiä poistava hoito mikä sisältää niska-hartiaseudun sekä selän hieronnan. Lempeällä hieronnalla sekä energiahoidon yhdistelmällä saadaan aikaan todella rentouttava vaikutus.

Energiahoito rentouttaa ja virkistää kehoa ja mieltä, muutaman hoitokerran  jälkeen moni asiakkaani kertoo nukkuvansa paremmin. 

Intialainen päähieronta on myös erittäin rentouttava pikahoito, jos ei ole aikaa maata tuntia hoitopöydällä....päähieronta kestää 30 min. ja sen rentouttava vaikutus on erittäin voimakas.

Kaikki hoidot rentouttavat ja samalla myös niissä on kehoa ja mieltä virkistävä vaikutus, kun on ottanut muutaman hoidon, kehon luontainen balanssi alkaa löytymään ja silloin stressitila helpottaa, mikä taas auttaa osaltaan hyvän unen saantiin.

Tärkeää on kehon ja mielen tasapainoinen olotila.

Olin 80-luvulla töissä osastoavustajana ja meillä oli silloin nuorena neurologina,  professori, neurologi ja unitutkija M. Partinen, myöhemmin hän tietojeni mukaan perusti unipoliklinikan.

Muistan miten kuuntelin kiinnostuneena Markun juttuja. Työssäni jouduin käsittelemään potilasasiakirjoja ja lukemaan niitä välillä ja myös siitä opin paljon. 

Nykyään on jo monia lääkäreitä  jotka ovat perehtyneet unitutkimuksiin ja nukahtamisvaikeuksiin. 

Jos ongelma on niin vaikea, ettei omilla konsteilla eikä rentouttavilla hoidoilla saa asiaa hoidettua, kannattaa ehdottomasti kääntyä asiansa osaavan lääkärin puoleen, kyseessä voi olla jokin hoidettavissa oleva vaiva, mikä tarvitsee muuta hoitoa kuin unilääkkeitä.

http://www.uniklinikka.fi/ 

Toivon teille stressitöntä ja rentouttavaa olotilaa ja hyviä unia!

Tervetuloa rentouttaviin hoitoihin-Marja-