Hippokrates aikoinaan sanoi että "ruoka olkoon lääkkeesi".
Olen ihmetellyt jo pitkään aihetta ruoka...
syystä että 20 vuotta sitten aloin yhtäkkiä lihomaan, vaikka olin silloin kasvissyöjä ja olin vaihtanut ruokavalioni kevyt-tuotteisiin...joka olikin sitten suuri virhe!
Samoihin aikoihin kilpirauhasestani löytyi hyvänlaatuinen kasvain, joka on siellä vieläkin, koska terveydenhuollossa katsottiin, ettei se aiheuta minulle mitään ongelmia.....hmm....minusta 30 kg lisää painoa 5 vuodessa on ongelma!!! Käsi ylös, jos olette erimieltä....
Tästä johtuen luin kaikki suositukset ja muutin ruokavalioni terveellisemmäksi.....tai ainakin luulin niin...
Vaihdoin siis voin margariiniin, normaalirasvaiset tuotteet kevyt tuotteisiin, lopetin suolan käytön jne....ja paino senkuin nousi.
Tuttavani ja jopa naapurini kommentoivat painoni nousua, joka oli minusta suunnattoman ikävää koska en tehnyt mitään väärin, söin ohjeiden ja suositusten mukaan ja liikuin koirieni kanssa edelleen 3-4 kertaa päivässä 1-2h kerta...mutta paino vain nousi...menin lääkäriin, minusta tutkittiin lähes kaikki verikokeet, etsittiin syöpää, munuaissairautta, eikä kukaan edelleenkään ollut sitä mieltä, että kilpirauhasessa oleva kasvain voisi aiheuttaa aineenvaihdunnan häiriöitä ja lihomista...
20 vuotta kamppailtuani, luovutin, söin yhden vihreän salaatin päivässä....virhe....kehoni alkoi romahtaa ja sain sydänvaivoja, aineenvaihdunta hiipui edelleen...taas lääkäriin.....jossa ensimmäisenä lääkäri huomautti painostani...olin kaukaa viisas...olin tehnyt ruokapäiväkirjan 4 viikon ajalta jossa luki joka päivä 1 vihreä salaatti.
Lääkäri kysyi kuinka monta kertaa päivässä syöt tämän salaatin, ja vastattuani hän totesi, että sinun on alettava syömään....eikä vieläkään otettu huomioon kilpirauhasessani olevaa kasvainta ja sen mahdollista vaikutusta...en saanut mitään ohjeita ja näin jouduin itse tutkimaan ruokia...ja olin heti ulalla....
Kevyt-tuotteet....roskiin....
Tutkittuani kevyt-tuotteiden ainesosia, totesin että ne olivat yksi syy siihen, että painoni oli noussut...niissä on ihan sikana sokeria!!!
Kerma tai kerman kaltaiset tuotteet....
Mitä hitt...a ne on? Tuoteseloste on täynnä kummallisia nimiä, eikä missään mainita sanaa kerma....
Palmuöljy....terveellistäkö?....no ei taida olla...Tätä löytyy yllättävän monesta tuotteesta ja tämä on listattu huonoihin prosessoituihin öljyihin ja rasvoihin kuuluvaksi...miksi ihmeessä sitä nykyään tungetaan jokapaikkaan...??
Kevyt jugurtit...sokeripommeja!
Terveelliset mehut....sokeripommeja tai aspartaamilla kyllästettyä litkua...
Vehnä....muunneltua viljaa....ei sovi enää meikäläisen ruokavalioon...kaukana alkuperäisestä lajikkeesta..ruis...ulkomailta tuotua mitä lie geenimuunneltua, ei pysty...
Nyt sitten riisikin on jo myrkyllistä....
Mitä ihmettä sitä voi enää syödä? Jossain on liikaa rasvaa, jostain saat liikaa hiilihydraattia, jossain on myrkkyä ja joku on jotain käsittämätöntä synteettisesti valmistettua pas..a...
Valmisruuat....sokeria ja suolaa....
Olen käyttänyt gluteenittomia makarooneja, mutta nyt olen miettinyt että jos riisi on myrkyllistä, niin mitä sitten mahtaa olla maissi mistä gluteenittomat makaroonit tehdään....geenimaipuloitua maissiako??
Paula Heinosen sanoja lainatakseni; jos haluat miehesi nopeasti hengiltä, syötä sille maksalaatikkoa.....Paulan luennot ovat erittäin viihdyttäviä ja täynnä painavaa asiaa... :)
No, mitä minä sitten syön....
-Kotimaisia juureksia
-Kotimaisia salaatteja, tomaattia, kurkkua
-Kotimaisia marjoja
-Sieniä
-Itse tehtyä leipää, tattari, hirssi, ja mantelijauhoista
-Pähkinöitä, siemeniä
-Hedelmiä
-Kalaa, broileria, kalkkunaa
-Hirvenlihaa (harvoin, mutta ihana ystäväni tuo sitä minulle jouluksi)
-Kananmunia harvoin
-Hapankaalia
-Linssejä, papuja
-Kotimaista jauhelihaa ehkä kerran kuukaudessa
-Kuivattuja hedelmiä ehkä 2 kertaa vuodessa
-Perunoita erittäin harvoin
-Täysjyväriisiä jos sitä enää uskaltaa syödä
-Vettä, kahvia, teetä. Alkoholia en käytä lainkaan
-Oliiviöljyä ja rypsiöljyä
Siinäpä se....paino on alkanut pikkuhiljaa tippumaan, vaikka tiukassa se on, koska kilpirauhasessa on edelleen se kasvain, joka ei aiheuta mitään ongelmia....ihmeellisesti minulla kuitenkin on kaikki kilpirauhasen vajaatoiminnan oireet...ollut jo 20 vuotta ja risat. Tämän vuoksi käytän nykyään jodioitua suolaa....
Mikä tämän jutun pointti on.....joskus ihmisiä syyllisestään painonsa vuoksi ihan turhaan, joskus ei vaan voi tietää mikä on todellinen syy painon nousuun. Aina se ei ole liikasyöminen tai juominen.
Missä on elintarviketeollisuuden vastuu, kuka on oikeasti vastuussa siitä, mitä meidän ruokamme sisältää? Miksi maailma on täynnä 2-tyypin diabeetikkoja??
Painon nousuun voi vaikuttaa esim. unettomuus, stressi, ihminen voi myöskin rakentaa itselleen "tunne suojamuurin", joka suojelee esim. sydänsuruilta ja joka katoaa kun tunnepuolen traumat saa käsiteltyä loppuun.
Kannattaa kuitenkin katsoa mitä suuhunsa laittaa, puhdasta prosessoimatonta ruokaa, ilman sokeria ja runsasta suolaa.
Olen alkanut tekemään kaikki ruokani itse ja suosittelen kokeilemaan
simppeliä, puhdasta ruokaa.
3-4 pientä ateriaa päivässä pitää aineenvaihdunnan käynnissä tasaisesti.
Onneksi nykyään on erittäin hyviä ravintoterapeutteja ja entistä enemmän informaatiota saatavilla, on vain käytettävä omaa järkeä ja panostaa ruuan tekemiseen puhtaista raaka-aineista.
Olen elämässäni joutunut kaikki asiat oppimaan kantapään kautta ja niin se on ollut oman terveydenkin suhteen, tämä on myös yksi syy, miksi kiinnostuin luontaishoidoista, koska en itse ole saanut apua julkisen terveydenhuollon kautta.
Suosittelen silti olemaan yhteydessä lääkäriin, jos ilmenee jotain sairauksia. Luontaishoidot ovat hyviä tukihoitoja, esim. vyöhyketerapialla voi vaikuttaa aineenvaihduntaan, ja muihin kehon toimintoihin. Energiahoidolla puretaan tunnesuojamuurit ja muut henkisen puolen syyt.
- Marja-
13.3.2015
Tein huvikseni HS:n sivuilla olevan sokeritestin....lapsille...noh, sen verran lapsenmielinen täytyy olla.... ;) järkytys oli suuri....en nimittäin käytä enkä ole vuosiin käyttänyt lainkaan näkyvää sokeria missään!!
Silti terveellinen (?) aamupalani sai testissä tuloksen;
Aamupalani
-Gluteeniton itse tehty leipä
-Levite vähärasvainen oivariini
-Kalkkunaleike
-Juustosiivut
-Turkkilainen/Kreikkalainen jugurtti
-Sokeroimattomia kotimaisia metsämustikoita tai muita kotimaisia marjoja
Valitsemassasi aamupalassa on 14 grammaa sokereita. Se on suurin piirtein sama määrä kuin 5 sokeripalassa.
Tähän kun lisää appelsiinin niin laskuri ilmoitti tuloksen:
Valitsemassasi aamupalassa on 32 grammaa sokereita.
Se on suurin piirtein sama määrä kuin 12 sokeripalassa.
Mitä ihmettä???!!!
Se on suurin piirtein sama määrä kuin 12 sokeripalassa.
Mitä ihmettä???!!!
-Marja-
17.3.2015 Noniin....se mistä me luontaishoitajat ja terapeutit olemme jo vuosia puhuneet....keinotekoiset makeutusaineet.....nyt on sitten tehty ihan tutkimus, että ne saattavatkin yllättäen lihottaa.....olen aspartaami-yliherkkä ja vältellyt näitä kaikkia keinotekoisia makeutusaineita jo vuosia sen jälkeen, kun lopetin kaikkien kevyt tuotteiden käyttämisen.
18.3.2015
Olen sanaton....neitsytoliiviöljy ei ole enää terveellistä neitsytoliiviöljyä...vaan jotain jätteistä puristettua....minulla ei ole enää sanoja....
-Marja-
Copyright Ruusukristalli Tmi 2015